По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев

...
 По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев
Коментари Харесай

Паркът пред Кремъчна баня се превръща в райско кътче...

 По самодейност на кмета на община Велинград доктор Костадин Коев и Инициативния комитет „ Да поработим за Велинград ” през месец май  2017 година, бяха подхванати ограничения за облагородяване  на пространството  пред  Кремъчна баня откъм бул. “Съединение ”. Община Велинград се зае с нелеката задача да направи това занемарено и запустяло място в райско кътче за отдих и отмора, както за туристите, по този начин и за жителите на СПА столицата, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Теренът бе измит, отстранени бяха тежките стоманени огради, неподдържаните дървета и шубраци бяха отрязани, боядисана бе и огромната цистерна на санитарно охранителната зона за минерална вода. Така се отвори гледката към старинната част на постройката на Кремъчна баня, чийто купол бе възобновен и цялата постройка осветена. Добре се вижда и красивата сграда на параклиса “Свети Живоприемен източник ”.

 С настъпването на пролетта  пристигна време и за озеленяване и зацветяване. Сметопочистващата компания „ КМД ” ЕООД  предприе дейности по засаждането на към 800 бройки разнообразни шубраци, дръвчета и цветя. За да придобие парка по-красив и приключен тип и да стане привлекателно място за всички ни, от компанията ще  бъде осъществено и затревяване.

Кметът доктор Коев персонално следи работния развой по облагородяването на парка.

Желанието на общинското управление е Велинград още веднъж да придобие образа на красиво и райско кътче.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР